Textile Design

Na een lange periode van ruim 20 jaar gewerkt te hebben in de wereld van Fast Fashion, waarbij alles draait om zo goedkoop en zo snel mogelijk produceren,  begin ik Slow Design steeds meer te waarderen. Aandacht voor ontwerp, materiaal, details en proces. Textile design, vooral de Japanse reparatie technieken Sashiko en Boro zijn heel inspirerend en zetten mij aan deze technieken toe te passen. Ik heb gemerkt dat vooral het zelf dingen maken/creëren mij enorm veel voldoening geeft.

“The beauty of creating things with hands, time and soul”.

Als maker werk ik graag met garens en stoffen, waarbij ik een eigen handschrift wil geven aan mijn ontwerpen die langere tijd mee gaan als antwoord op de massa- en overproductie in onze wegwerpmaatschappij. Met respect voor mens en milieu ontwerp ik SMP’s; single & slow made products. Begrippen als reduce, re-use, recyle, ambacht en kwaliteit, local production, low waste zijn kernwaarden die helemaal bij mij passen.

De producten die ik maak zijn te koop in mijn online shop eSeMPie op Etsy. Ik maak geen series, zijn alle items exclusief!