Textile Design

Na een lange periode van ruim 20 jaar gewerkt te hebben in de wereld van Fast Fashion, waarbij alles draait om zo goedkoop en zo snel mogelijk produceren, ben ik Slow Design steeds meer gaan waarderen. Als tegenhanger in onze hedendaagse wegwerpmaatschappij, wil ik mooie producten maken die langere tijd meegaan. Een belangrijke inspiratie bron voor mij zijn de Japanse textieltechnieken zoals Sashiko en Boro. Ik wil mijn eigen handschrift geven aan mijn ontwerpen en daarbij de nadruk leggend op kwaliteit, handwerk en hergebruik als antwoord op massa- en overproductie. Met daarbij veel aandacht voor ontwerp, materiaal, details en het proces. Zelf dingen maken/creëren, dat geeft mij enorm veel voldoening.

“The beauty of creating things with hands, time and soul”.

Met respect voor mens en milieu ontwerp ik SMP’s; single & slow made products. Begrippen als reduce, re-use, recyle, ambacht en kwaliteit, local production, low waste zijn kernwaarden die helemaal bij mij passen.

De producten die ik maak zijn te koop in mijn online shop eSeMPie op Etsy. Ik maak geen series, zijn alle items exclusief!