Hi, mijn naam is Helly Coppens. Ontwerper, vormgever, maker.

Zeer visueel ingesteld en altijd bezig met het creëren van een mooi plaatje.

Na het afronden van de Mode Academie in Rotterdam heb ik met veel plezier bij diverse mode bedrijven gewerkt. Gedurende een langere periode daarna vormde ik samen met een collega het duo achter ontwerpbureau Tc studiO. Vele opdrachten hebben wij succesvol uitgevoerd. Het meest uitdagende en succesvolle project was de ontwikkeling van het kinderkleding merk DOERAK.

In de wereld van “fast fashion” wordt kleding als wegwerpartikel behandeld. Omdat ik me niet meer op mijn plek voelde in deze vluchtige wereld, ben ik vanaf 2012 als zelfstandig designer een andere weg ingeslagen. Mijn creativiteit ben ik met meer respect voor mens & milieu in gaan zetten, waarbij ik zo dicht mogelijk bij mijn kernwaarden blijf.

Naast grafisch en digitaal werk op de computer, werk ik graag met mijn handen. Digitaal versus handmade, snel versus langzaam. Als tegenhanger in onze hedendaagse wegwerpmaatschappij, wil ik mooie producten maken die langere tijd meegaan. Een belangrijke inspiratie bron voor mij zijn de Japanse textieltechnieken zoals Sashiko en Boro. Ik wil mijn eigen handschrift geven aan mijn ontwerpen en daarbij de nadruk leggend op kwaliteit, handwerk en hergebruik als antwoord op massa- en overproductie.

De kracht bij zowel mijn textiel als grafisch ontwerp is mijn sterke gevoel voor lay-out, een scherp oog voor detail, voor kleurgebruik en mijn streven naar perfectie.

“Slow Design” created with care. Op een verantwoorde manier mooie dingen maken, daar ga ik voor!

Wilt u weten wat ik voor u of uw bedrijf kan betekenen? Laat hier uw gegevens achter. Deze zijn veilig en worden alleen gebruikt om contact met u op te kunnen nemen om vrijblijvend de mogelijkheden met u te bespreken.

Motiflow

Etsy shop

Instagram