Hi, mijn naam is Helly Coppens. Ik ben ontwerper met een grote passie voor textile & graphic design.

Zeer visueel ingesteld en altijd bezig met het creëren van een mooi plaatje.

Ik ontwerp o.a. logo’s en daarbij passende huisstijlen, uitnodigingen, kaarten, posters, collages of andere promotionele uitingen. Op een creatieve manier help ik mijn klanten met het uitdragen van hun boodschap, professionele presentatie en zichtbaarheid. Ook ben ik me toe gaan leggen op het ontwerpen van surface pattern designs.

Na het afronden van de Mode Academie in Rotterdam heb ik met veel plezier bij diverse mode bedrijven gewerkt. Gedurende een langere periode daarna vormde ik samen met een collega het duo achter ontwerpbureau Tc studiO. Vele opdrachten hebben wij succesvol uitgevoerd. Het meest uitdagende en succesvolle project was de ontwikkeling van het kinderkleding merk DOERAK.

Vanaf 2012 ben ik als freelancer verder gegaan.

In de wereld van “fast fashion” wordt kleding als wegwerpartikel behandeld. Nu ben ik meer en meer een maker geworden met respect voor mens en milieu.

Naast grafisch en digitaal werk op de computer, werk ik graag met mijn handen. Digitaal versus handmade, snel versus langzaam. Als tegenhanger in onze hedendaagse wegwerpmaatschappij, wil ik mooie producten maken die langere tijd meegaan. Een belangrijke inspiratie bron voor mij zijn de Japanse textieltechnieken zoals Sashiko en Boro. Ik wil mijn eigen handschrift geven aan mijn ontwerpen en daarbij de nadruk leggend op kwaliteit, handwerk en hergebruik als antwoord op massa- en overproductie.

Mijn sterke gevoel voor lay-out, scherp oog voor detail en streven naar perfectie vormen de rode draad bij zowel mijn textiel als grafisch ontwerp.

“Slow Design” created with care. Op een verantwoorde manier mooie dingen maken, daar ga ik voor!

Wilt u weten wat ik voor u of uw bedrijf kan betekenen? Laat hier uw gegevens achter. Deze zijn veilig en worden alleen gebruikt om contact met u op te kunnen nemen om vrijblijvend de mogelijkheden met u te bespreken. Hier kunt u ons privacybeleid vinden.

Motiflow

Etsy shop

Instagram