De winkel KLOF in Enschede

shoppen in Enschede

Pas geleden bracht ik een bezoek aan Enschede. Deze stad heeft net als Tilburg, waar wij in de buurt wonen, een textielverleden.

In de binnenstad belandden wij bij de winkel KLOF, nog niet zo lang geleden gestart door een bevlogen ondernemer. Er worden daar mooie kleding en woonaccessoires verkocht. Deze ondernemer heeft duurzaamheid, net als ik, hoog in het vaandel staan.

We raakten in gesprek over het recyclen van jeans. En dat is een onderwerp waar ik helemaal blij van word. Hij vertelde dat hij oude jeans verzamelt en laat recyclen tot nieuw garen. En daar worden weer nieuwe artikelen, bijvoorbeeld woonaccessoires zoals kussens, van gemaakt. Mooi toch?!

Toen mijn man zijn gekochte kledingstukken af ging rekenen, werd er spontaan een leuke boodschap op de tas geschreven.

KLOF, heel veel succes! Het was leuk deze winkel te hebben gevonden.

Shop KLOF in Enschede

Just recently I visited the city called Enschede. This town has, just like Tilburg, nearby where we live, a past in textile industry.

While we did some shopping, we arrived at a shop called KLOF. This shop started not so long ago by a very passionated entrepreneur. Nice clothing and accessories are being sold here. This entrepreneur is also aware of the importance of sustainability, just like me.

We got talking about recycling jeans. Now that is a subject which makes me happy all the way. He told me he collects old jeans to let them recycle into new yarns. And from these yarns new articles like cushions or other accessories are made.

When my husband came to pay his chosen clothes, this spontaneous message was written on the paper bag,

KLOF, lots of succes! It was nice to have found this shop.